vrijdag 15 oktober 2010

It's all about the rain...




Natuurlijk, jullie denken 'Die gasten zitten lekker in de zon in Australie' nouja, niet altijd dus. Want ook hier is het wel eens tyfes weer. Zoals de laatste dag van ons surfcamp in Spot X. 's Ochtends de laatste surfles en na de lunch gingen we verder richting het noorden met Byron Bay als bestemming. Onderweg, alleen maar regen. Heel veel regen. Kan gebeuren natuurlijk. In Byron aangekomen in het Aquarius Hostel (Aanrader!), was het in iedergeval droog maar om een uur of 7 begon het weer te regenen.. En niet te zuinig ook. Het regende praktisch de hele periode in Byron. Dus na een paar dagen uitgaan maar verder richting Surfers paradise. In de regen.

Maar wederom, daar aangekomen was het droog en zonnig! Lekker in het zonnetje gezeten en een hostel gezocht. Gevonden en meteen maar ff naar het strand genieten van het zonnetje. Van korte duur, want na een minuut of twintig, jawel, regen. Heul veul regen. En dat hield dus ook niet op, behalve drie van de vier keren dat we van de kroeg naar huis liepen. Dus ook hier na 4 nachten weg gegaan. Want het is vrij saai als het de hele dag regent en je niks kunt doen behalve in je hostel zitten en een beetje internetten en films kijken.

Vervolgens door gereden naar Brisbane, waar het verrassend genoeg regende! Heerlijk. Ik hou wel van een beetje water op de weg, de ondergelopen weg. Of van water in de auto, of van water op het ANWB mannetje dat onze auto ging fixen. Of van water waarvan je doorweekt raakt tot in je bilnaad als je van de kroeg naar huis loopt. Afijn, het moge duidelijk zijn.

Dus na een nachtje maar weer doorgereden richting Noosa. En daar gebeurde het! Het was droog! Wat doe je dan? Juist, om 10 uur in je bed liggen en de gemiste slaap van de afgelopen 10 dagen feesten en zuipen in halen.

Overigens moest de auto nog even gefixt worden in Noosa, probleempje met de startmotor, vandaar het ANWB mannetje in Brisbane, en vervolgens bleek ook de pomp van de koeling stuk ofzo (Vraag Wim maar voor details). Kostte weer wat centjes, maar ach, nu lijkt alles het weer goed te doen.

Daarna doorgereden naar een vriendin van mn moeder, woont in Boreen Point vlak naast Noosa. Hier is het ook al drie dagen droog nu dus geen klagen. Ondertussen de Australian Zoo gezien, ik ben geen liefhebber van dieren in een te klein hokje maar goed, de dierentuin van Steve Irwin. Heel erg duur en het geld eigenlijk niet waard. De grootste slang zagen we namelijk op weg naar de dierentuin toe. Onder de wielen van de auto. (Check de foto bovenaan). Vandaag gaan we naar ze zoon van Ellie, Ben, gozer van 22 jaar die van surfen houd. Blijven we daar tot zondag en dan gaan we naar Fraser Island.

Concluderend kan ik zeggen dat wij hier het natste voorjaar sinds 40 jaar mee maken in Australie, maar dat het in Nederland alleen nog maar erger is. Daar uit komt voort, het leven is good Down Under.

1 opmerking:

  1. Hi beer. Moet tegenwoordig eerst via jouw " volledige profiel" om je verhaal te vinden. Dat had ik nog niet door, dus duurt 't ff voor ik 't lees. Maar mooie verhalen weer. Als 't goed is ben je nu bij Ben aan 't surfen. Geniet ze lekker! liefs mammie

    BeantwoordenVerwijderen